Bathroom renovations

Ανακαίνιση μπάνιου

Το μπάνιο του χώρου σας, είτε πρόκειται για το μπάνιο του σπιτιού σας είτε της εταιρείας / καταστήματός σας, είναι πολύ σημαντικό να είναι τόσο λειτουργικό όσο και καλαίσθητο. Η αναβάθμιση και η διακόσμηση του μπάνιου δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα, προκειμένου να νιώθουμε άνετα και οικεία σε αυτό.

H ανακαίνιση μπάνιου με τις υπηρεσίες της VT31 μετατρέπει το χώρο του μπάνιου σας σε ένα ιδανικό χώρο που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Η αίσθηση καθαριότητας διαρκεί περισσότερο, καθώς όλες οι εργασίες ανακαίνισης για το μπάνιο σας έχουν οργανωθεί ως τη τελευταία λεπτομέρεια, με ακρίβεια και επαγγελματισμό.

Ανακαίνιση του μπάνιου – Τι προσέχουμε;

Σε μια ανακαίνιση στο παλιό μπάνιο μας δίνουμε μεγάλη προσοχή στον σχεδιασμό ώστε να εκμεταλλευτούμε κάθε τετραγωνικό του χώρου. Δίνουμε έμφαση σε όλες τις απαραίτητες εργασίες όπως στις υδραυλικές, θέρμανσης και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Ξεκινάμε με την  αποξήλωση των παλαιών ειδών υγιεινής, των πλακιδίων και το έπιπλο μπάνιου. Βάση σχεδιασμού κατασκευάζεται το νέο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης με υλικά πιστοποιημένα υψηλής ποιότητας. Στην συνέχεια σοβατίζουμε τις τοιχοποιίες και αλφαδιάζουμε το πάτωμα με τσιμεντοκονία ή γκρο μπετόν, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες της κατασκευής με πιστοποιημένα επώνυμα τσιμεντοειδή υλικά της αγοράς. Μονώνουμε τον χώρο στη χτιστή ντουζιέρα με ειδικά στεγανωτικά με τα απαραίτητα παρελκόμενά τους.

Κατόπιν συνεχίζουμε στην τοποθέτηση πλακιδίων επιλογής πελάτη από μια μεγάλη γκάμα συνεργατών μας τα οποία μπορούν να συνδυαστούν και με πατητή τσιμεντοκονία στην ντουζιέρα ή σε κάποια από τις λοιπές τοιχοποιίες.

Τελειώνοντας προχωρούμε στην τοποθέτηση νέων ειδών υγιεινής, έπιπλα μπάνιου αλλά επίσης και των αξεσουάρ μπάνιου που υπάρχουν.

Ολική ανακαίνιση μπάνιου

Σε περίπτωση που το μπάνιο σου είναι χτισμένο περισσότερο από 25 χρόνια πριν, τότε ενδείκνυται μια ολική ανακαίνιση μπάνιου. Τόσο η αισθητική του χώρου όσο και η μόδα των πλακιδίων κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ξεπερασμένη. Μια ολική ανακαίνιση του μπάνιου σας σε αυτό το στάδιο θα έχει σίγουρα μικρότερο κόστος απ’ ότι μεμονωμένες επισκευές μακροπρόθεσμα.

Ανάβαθμισε την αισθητική, τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια του μπάνιου σου με μια ολική ανακαίνιση τόσο στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, όσο και στις επιμέρους εργασίες (όπως αλλαγή σωληνώσεων, οικοδομικές εργασίες, αντικατάσταση πλακιδίων, αντικατάσταση ειδών υγιεινής και έπιπλο μπάνιου.)

Μερική ανακαίνιση μπάνιου

Σε περίπτωση που το κόστος και οι διεργασίες μιας ολικής ανακαίνισης ξεπερνάνε τον προϋπολογισμό σας ή το μπάνιο σας είναι νεότερο από 25 ετών, τότε η μερική ανακαίνιση μπάνιου αποτελεί μία εξαιρετική λύση για εσάς. Με κατάλληλη μελέτη του χώρου και ερευνα αγοράς, είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε τις πιο οικονομικές και αποτελεσματικές λύσεις για τη μερική ανακαίνιση που ταιριάζει στο δικό σας μπάνιο.

Σε κάθε περίπτωση μια ανακαίνιση μπάνιου ενδείκνυται τόσο για ιδιοκατοίκηση όσο και για ενοικίαση του χώρου.

Συνήθως μια μερική ανακαίνιση μπάνιου περιλαμβάνει αντικατάσταση ειδών υγιεινής, θερμομεικτικές μπαταρίες, έπιπλο μπάνιου και βάψιμο.

Κοστος ανακαινισης ενός μπάνιου

Αφού εξετάσουμε από κοινού τις ανάγκες, τις προτάσεις καθώς και τις παραμέτρους του έργου ξεχωριστά, σας προσφέρουμε εξατομικευμένη προσφορά με το κόστος ανακαίνισης μπάνιου, αναλυτικά τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, το κόστος της διαδικασίας ανακαίνισης και ξεχωριστά το κόστος της τρισδιάστατης απεικόνισης – εφόσον έχει ζητηθεί η υπηρεσία.

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς ή συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας, προκειμένου να λάβετε προσφορά με το κοστος ανακαινισης του μπάνιου σας, την εξ’ ολοκλήρου κατασκευή νέου μπάνιου, των υλικών και ενημερωθείτε αντίστοιχα ποσο κοστιζει η υπηρεσία κατασκευής 3D απεικόνισης του τελικού αποτελέσματος.

Με γνώμονα την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, η VT31 παρέχει τις πιο οικονομικές προσφορές της αγοράς. Σε περίπτωση που το έργο το οποίο έχετε επιλέξει ξεπερνάει τον προϋπολογισμό που έχετε άμεσα διαθέσιμο, είμαστε σε θέση να εξετάσουμε μια ανακαίνιση μπάνιου με δόσεις μέσω δανειοδότησης  τραπέζης.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος για την ανακαίνιση του μπάνιου σου;

Το τελικό κόστος μίας ανακαίνισης μπάνιου, είτε πρόκειται για ολική είτε για μερική, εξαρτάται τόσο από το χώρο σας όσο και από τα δομικά υλικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν. Συγκεκριμένα, το κόστος ανακαινισης μπανιου εξαρτάται από τα παρακάτω:

Μεγεθος μπανιου

Συνήθως ο χώρος του μπάνιου δεν ξεπερνάει τα 25μ2 συνολικά σε πάτωμα και τοιχοποιίες. Μια ολική ανακαίνιση μπάνιου υπολογίζεται με γνώμονα τα 25μ2 και οτιδήποτε χρειαστεί να διαμορφωθεί σε διαφορετική διάσταση, διαμορφώνεται το κόστος αναλόγως.

ΥΛΙΚΑ

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι επώνυμα, πιστοποιημένα με CE και πληρούν τις προδιαγραφές. Η χρήση του δε, γίνεται με τις απαραίτητες οδηγίες των εργοστασίων, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή εφαρμογή τους και οι εγγυήσεις που τα ακολουθούν.

Πολυπλοκοτητα

Οι εργασίες γίνονται από έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό το οποίο ανταποκρίνεται και αντιμετωπίζει οποιαδήποτε εργασία με επαγγελματισμό. Οποιαδήποτε κατασκευαστική πολυπλοκότητα συναντήσουμε, υπάρχει το αντίστοιχο τμήμα της εταιρίας για να δώσει την λύση που χρειάζεται.

Αλλαγη δαπεδου

Σε μία ολική ανακαίνιση η αντικατάσταση δαπέδου κρίνεται αναγκαία. Η πολυετής χρήση αλλά και τα καταπονημένα υλικά, δημιουργούν συχνά τα προβλήματα στον νιπτήρα ή την μπανιέρα μας. Η αλλαγή και σύνδεση του πατοσιφώνου στην κεντρική αποχέτευση χρήζει το άνοιγμα του πατώματος και συνεπώς την αντικατάστασή του δαπέδου του μπάνιου.

Σχεδιασμος και Διαμορφωση Μπανιου

Με την τελική επιλογή στα πλακάκια παραλαμβάνετε ένα τρισδιάστατο προοπτικό (3D) για την τελική μορφή του μπάνιου μετά την ανακαίνιση και το πέρας των εργασιών. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο έχετε την τελική εικόνα αλλά και έχετε τη δυνατότητα εξ’ αρχής να διορθώσετε οτιδήποτε θεωρείτε σημαντικό στην λειτουργικότητα και την αισθητική του μπάνιου σας.

Τεχνοτροπιες και Βαψιμο Μπανιου

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει η τάση εσωτερικά του μπάνιου να τοποθετείται κάποια τεχνοτροπία όπως πατητή τσιμεντοκονία στον χώρο της ντουζιέρας ή ακόμη σε μεγάλα μπάνια, ειδικές κατασκευές από ανθυγρή γυψοσανίδα για την διαμερισματοποίηση αυτού. Η ολοκλήρωση του μπάνιου γίνεται πάντα με τις κατάλληλες βαφές στις οποίες χρησιμοποιούνται υλικά.

Καταλληλος φωτισμος

Ο φωτισμός του μπάνιου είναι προσαρμοζόμενος, ανάλογα με τα δεδομένα που έχουμε. Τα μπάνια στα οποία υπάρχει πατάρι, άρα έχουμε χαμηλό εσωτερικό ύψος, συνήθως φωτίζονται από το φωτιστικό επίπλου του μπάνιου ή επιτοίχιο, ενώ στα μπάνια χωρίς πατάρι συνήθως κατασκευάζεται μια οροφή από ανθυγρή γυψοσανίδα και τοποθετούμε ειδικά spot για φωτισμό τα οποία συνδυάζονται με το οποιοδήποτε επιτοίχιο φωτιστικό προϋπάρχει.

Ποια είναι η διάρκεια της ανακαίνισης μπάνιου;

Το χρονοδιάγραμμα και τη διάρκεια της ανακαίνισης και των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν την οργανώνουμε πριν από την έναρξη της ανακαίνισης ενός μπάνιου έτσι ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για τον σωστό προγραμματισμό για την αποπεράτωση του, με γνώμονα πάντα την καθημερινότητα του πελάτη αλλά και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Για την σωστή εκτίμηση θα πρέπει να έχουμε καταλήξει στον τελικό σχεδιασμό, στις σχετικές άδειες (εφόσον χρήζει άδεια) και να συμφωνήσουμε στις τελικές επιλογές του πελάτη, για να μην επηρεάσει την διάρκειά της ανακαίνισης του μπάνιου αλλά και για να  οριστεί η έναρξη των εργασιών. Η εταιρία μας δίνει μεγάλη έμφαση στην ποιότητα αλλά και στην πιστότητα της εργασίας των εξειδικευμένων συνεργατών μας. Με γνώμονα τον αρχικό σχεδιασμό και τις ανάγκες του πελάτη, οι πιο δημοφιλείς εργασίες που θεωρούνται δεδομένες στην ανακαίνιση του μπάνιου, να γίνονται σωστά και με τα πιο κατάλληλα και πιστοποιημένα υλικά της αγοράς, με βάση πάντα τις προδιαγραφές που ορίζονται από τα εργοστάσια και τις πιστοποιήσεις αυτών. Είναι πολύ σημαντικό η κάθε εργασία να γίνεται στον χρόνο της και χωρίς πίεση υλικών για να μην έχουμε αρνητικό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του μπάνιου. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι τη διάρκεια της ανακαίνισης ενός μπάνιου έως 25μ2  μπορούμε να την υπολογίζουμε σε περίπου 7 εργάσιμες ημέρες από την έναρξη των εργασιών. Καταλύτης αυτών είναι οι καιρικές συνθήκες αλλά και το να μην υπάρχουν αλλαγές, κατά την διάρκεια της, είτε από πλευράς του πελάτη αλλά είτε από αστάθμητους παράγοντες που μπορεί να εμφανιστούν.

Πακετα ανακαινισης μπανιου

Ένα ολοκληρωμένο πακέτο ανακαίνισης μπάνιου το οποίο θα περιλαμβάνει εργασίες όπως:

  • Αποξήλωση πλακιδίων
  • Αποξήλωση ειδών υγιεινής
  • Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης εσωτερικά του μπάνιου
  • Ηλεκτρολογικές παροχές πριζών(τεμ.2) και φωτισμού
  • Σοβάτισμα και τσιμεντοκονία
  • Κατασκευή ντουζιέρας ή προμήθεια και τοποθέτηση μπανιέρας
  • Προμήθεια και τοποθέτηση πλακιδίων
  • Προμήθεια και τοποθέτηση ειδών υγιεινής
  • Προμήθεια και τοποθέτηση μπαταριών

Άρα μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση μπάνιου έως 25μ2  η τιμή του ξεκινάει από 2650€ πλέον ΦΠΑ.