Τα Νέα μας

Τι χρειάζεται για ανακαίνιση του σπιτιού;

Τι χρειάζεται για ανακαίνιση του σπιτιού;

Στην Ελλάδα χιλιάδες σπίτια είναι παλαιά και οι ιδιοκτήτες τους στρέφονται στην ανακατασκευή τους προκειμένου να δώσουν παράταση ζωής αλλά ακόμη και για να τα εκμεταλλευτούν για ένα εξτρά εισόδημα.

Το κόστος σε σχέση με την αγορά ενός σπιτιού είναι προφανώς πολύ χαμηλό ενώ μια καλή ανακαίνιση από ένα εξειδικευμένο συνεργείο, από μια οργανωμένη εταιρεία, μπορεί να δώσει τεράστια υπεραξία.

Μια Εταιρεία Ανακαινίσεων και όχι οι μεμονωμένοι μάστορες

Μία ανακαίνιση χρειάζεται εργασίες από πολλά συνεργεία για να ολοκληρωθεί, πολλές φορές μάλιστα αυτές οι εργασίες πρέπει να γίνονται παράλληλα. Αν δεν υπάρχει καλή συνεννόηση ανάμεσα στα συνεργεία, είναι σίγουρο ότι θα επικρατήσει ένα χάος το οποίο και με τη σειρά του θα καθυστερήσει και θα ανεβάσει το κόστος της ανακαίνισης. Η εταιρεία μας έχει τα δικά της συνεργεία και αναλαμβάνει το συντονισμό του έργου έτσι ώστε να γίνει σωστά και αποτελεσματικά. Επιπλέον, το κόστος των συνεργείων περιλαμβάνεται στη προσφορά που θα σας γίνει και δεν βασίζεται στον χρόνο εργασίας, όπως συμβαίνει με τα μεμονωμένα συνεργεία.

Μην το παρακάνετε με τα υλικά

Τα υλικά είναι ένα μεγάλο κομμάτι του κόστους μίας ανακαίνισης και καλό θα ήταν να γίνεται σωστές προμετρήσεις αλλά και σχεδιασμός. Δεν εννοείται φυσικά ότι δεν θα πρέπει να αγοράσετε πολλά πλακάκια ή είδη υγιεινής, απλά ότι καλό θα ήταν να κάνετε κάποιους συμβιβασμούς όσον αφορά την ποιότητα και την εμφάνιση. Όσο πιο περίτεχνο το πλακάκι, τόσο και πιο ακριβό και το ίδιο ισχύει και για άλλα είδη υγιεινής. Εδώ να σημειώσουμε ότι η εταιρία μας προσφέρει και αυτή υλικά και μάλιστα με ανταγωνιστικό κόστος.

Δεν είναι ανάγκη να κάνετε ολική ανακαίνιση

Εννοείται ότι η πλήρης ανακαίνιση είναι και η ποιο ακριβή, αλλά δεν είναι ανάγκη μία ανακαίνιση να είναι πλήρης για να ανανεωθεί ένα σπίτι. Η πλήρης ανακαίνιση είναι μία λύση που συνήθως εφαρμόζεται σε πολύ παλιά σπίτια ή γενικά σε σπίτια που είναι σε άσχημη κατάσταση. Πολλές φορές η αλλαγή στο σαλόνι ή το μπάνιο είναι αρκετή για να αλλάξει ο «αέρας» του σπιτιού.

Επενδύστε στα χρήσιμα δωμάτια

Αρκετά συχνά, οι άνθρωποι όταν πραγματοποιούν ανακαινίσεις, δεν αναλογίζονται σωστά κάποια πράγματα, κάτι το οποίο στο τέλος έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν επενδύσει στους χώρους που θα έπρεπε. Συγκεκριμένα, δωμάτια όπως το σαλόνι, η κουζίνα και το μπάνιο, είναι σημαντικό να μην χάνουν τη λειτουργικότητα τους καθώς αποτελούν το πυρήνα μιας κατοικίας. Όταν κάνετε μια αλλαγή, δώστε περισσότερο σημασία σε αυτούς τους χώρους, διότι αν δε μπορείτε να νιώθετε άνετα και οι χώροι αυτοί παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα, θα αναγκαστείτε να περνάτε το χρόνο σας σε κάποιο υπνοδωμάτιο ή στο γραφείο. Αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη ποιότητα της καθημερινότητας σας. Επίσης, η ανακαίνιση βασικών χώρων, όπως η κουζίνα και το σαλόνι, θυμηθείτε ότι μπορεί να ανεβάσει την αξία του σπιτιού.

Ορίστε το Βudget

Είναι σημαντικό να οριστεί το ποσό, το οποίο μπορείτε να διαθέσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να νιώθετε παραπάνω ασφάλεια. Επίσης, μέσα στο ποσό αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστούν και κάποια χρήματα, τα οποία καλό θα είναι να τα προσθέσετε διότι πάντα μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με απρόοπτα. Μην ξεχνάτε ότι πολλές από τις ζημιές στις ανακαινίσεις, οι τεχνικοί τις ανακαλύπτουν κατά τη διάρκεια των εργασιών, καθότι μερικές είναι κρυφές. Επομένως, αν υπολογίσετε λίγα παραπάνω χρήματα για αυτό το ενδεχόμενο, θα είστε καλυμμένοι σε περίπτωση δυσάρεστων καταστάσεων.

Σωστή οικονομική διαχείριση χώρων

Εφόσον έχετε ορίσει το budget, το επόμενο βήμα είναι να προσέξετε, ώστε να μην σπαταλήσετε χρήματα σε λάθος πράγματα. Αν πρέπει για παράδειγμα να αγοράσετε νέες συσκευές στη κουζίνα, ή είδη υγιεινής στο μπάνιο, τότε εξισορροπήστε το κόστος αυτό, επιλέγοντας πιο οικονομικά αντικείμενα σε άλλα δωμάτια. Αντίθετα, μην χαλάσετε πάρα πολλά χρήματα σε εργασίες μικρότερης λειτουργικής αξίας, όπως ο ελαιοχρωματισμός ενός τοίχου, διότι μετά ίσως να μην μπορείτε να επενδύσετε σε άλλα πιο σημαντικά, όπως η τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων, ή η αντικατάσταση μιας σπασμένης λεκάνης. Βρείτε τη χρυσή τομή, με την οποία δε θα χάσετε από την αξία του σπιτιού.

Αφήστε μια ελεύθερη ζώνη στο σπίτι

Είναι αναμενόμενο ότι κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, ενδεχομένως δε θα έχετε την άνεση που είχατε πριν. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ορίσετε ένα συγκεκριμένο μέρος τους σπιτιού, στο οποίο δε θα πραγματοποιηθούν εργασίες και θα μπορείτε να περνάτε εκεί τις ώρες για να ξεκουράζεστε. Ειδικά αν το σπίτι κατοικείται από οικογένεια, φροντίστε να υπάρχει ένας χώρος, ο οποίος να είναι έστω λειτουργικός. Μεταφέρετε όλα τα αντικείμενα ή τις συσκευές, τις οποίες χρειάζεστε άμεσα για την καθημερινότητά σας στη συγκεκριμένη ελεύθερη ζώνη που ορίσατε, ούτως ώστε να μπορείτε να φάτε, να χαλαρώσετε και να έχετε όσα απαιτούνται για μια ομαλή διαβίωση.

Μην κάνετε βιαστικές κινήσεις και μην προβείτε σε γρήγορες και αβέβαιες. Ενώ κάτι τέτοιο μπορεί να σας γλιτώσει χρόνο, ίσως αργότερα σας κοστίσει σημαντικά. Είναι καλύτερο να επενδύσετε και να αφιερώσετε κάποιες ώρες, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις για τον χώρο αλλά και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και έτσι να καταλήξετε στη καλύτερη λύση, ανάλογα φυσικά και με τον προϋπολογισμό σας.

Σχετικά άρθρα
VT31 Ανακαινίσεις
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ